Soesterberg - 0346 - 351 543

Met Chord kabels komt een installatie pas echt tot leven.

The Chord Company is een bedrijf dat kabels maakt. Chord kabels zijn de links tussen alle apparatuur in onze opstellingen. Hoe beter een kabel informatie (analoog of digitaal) kan doorgeven, des te beter een hifi-apparaat zijn werk kan doen. Uiteindelijk resulteert dat in significant beter beeld en geluid.

Wij geloven hier niet in, wij weten dat Chord kabels werkelijk beter beeld en geluid geeft en dat bewijzen wij iedere dag weer.

Het succes van The Chord company zit em in een simpele trial and error methode. Door jarenlange ervaring is The Chord company inmiddels heer en meester over de geleidende eigenschappen van kabels én het afschermen van kabels tegen ‘kwade’ invloeden van buitenaf. Hierdoor komt alle informatie die door een kabel ‘stroomt’ (bijna) volledig aan bij de volgende schakel in het hifi-systeem en dat levert kwaliteitsverbetering op. Zo simpel is het.

Alhoewel simpel, alle trucs die moeten worden uitgehaald om een signaal zonder verlies van A naar B te krijgen zijn het resultaat van 30 jaar van onderzoek en experimenteren. The Chord company bestudeert allerlei materialen van metalen als koper en Goud tot kunststoffen als Polyetrafluoroethyleen. Ieder signaal is anders. Zo snappen we allemaal het verschil tussen analoge en digitale signalen, maar er is meer; denk in de analoge hoek eens aan onversterkt line signaal en versterkt signaal (luidsprekersignaal). Ieder signaal voelt zich pas na flink wat kunstgrepen “thuis” in zijn eigen kabel en die kabel wordt voor u gemaakt bij the Chord company.

“De signaalstroom” is zeer complexe materie en dankzij The Chord company komen we steeds dichter bij de ideale transfer van onze signalen.

We geven u graag een grove kijk in het assortiment Chord kabels. Allereerst zijn er de netsnoeren, zoals de Power Chord (230 volt). Zij voorzien hifi-apparaten van ruisarme stroom. Daarna zijn er diverse line-signaalkabels, zoals de Chord anthem reference. Zij geleiden allerlei (onversterkte) signalen van bronapparatuur als streamers of cd-spelers naar voorversterkers en eindversterkers. Vanaf de eindversterkers komen we in het domein van de Speakerkabels, het ultieme voorbeeld is de Chord Sarum speaker kabel. (lees meer: Link naar The Chord Company)