Soesterberg - 0346 - 351 543
akurate-slide-01
Majik-slide-01
500-slide-01

Aelivé is de grootste Linn dealer van Nederland

Het Schotse Linn products ltd. bouwt sinds de jaren 60 hi-end audio apparatuur dat tot de absolute top wordt gerekend. Wij zijn er trots op dat wij al jaren jaren Nederlands grootste en meest complete Linn speeltuin zijn. Wie van muziek houdt, zal de producten van Linn moeten (h)erkennen als juweeltjes die de kersen op de taart van muziekliefhebberij vormen.

Linn bouwt als een van de weinigen een complete range aan audio-apparatuur: van streamers tot luidsprekers en alles wat er tussen zit. Van alle audio-technieken hebben de heren (en dames) van Linn kaas gegeten of op z’n Schots gezegd: Whisky gedronken. En dit is een understatement, want de research en development afdeling van Linn is alom bekend om de uitvindingen van technieken die een natuurgetrouwe weergave bevorderen. Denk aan: Dynamik-, Exakt-, Space Optimisation-, Katalysttechnologie.

De kwaliteitsklassen van Linn

Linn-Systemen zijn onderverdeeld in drie kwaliteitsklassen: Majik (zeer goed), Akurate (nog beter) en Klimax (beter bestaat niet). In onze showroom staan alle klassen opgesteld, klaar om mee aan de slag te gaan. Voordat we meer vertellen over de klassen is het belangrijk voor u om te weten dat alle klassen over dezelfde functionaliteit beschikken. Dat wil zeggen met bijvoorbeeld een Majik DSM kunt u precies dezelfde dingen doen als met een Klimax Exakt DSM. Alleen de kwaliteit verschilt. Een buitenbeentje is de Kiko, een compact maar compleet alles in één systeem met twee kleine luidsprekers. De Kiko is daarmee een klasse apart. En last but not least; er is natuurlijk, los van alle digitale high tech spullen, de ouwe gouwe LP12 platenspeler. Dit is het eerste product dat Linn ooit bouwde en nog steeds een boegbeeld van accuratesse en innovatie vormt.

Linn Space Optimization

Space Optimization maakt gebruik van geavanceerde akoestische modellering, om een ​​compleet beeld te krijgen van hoe de luidsprekers en de ruimte samenwerken. Hierdoor kan Space Optimization het geluid dat wordt gehoord, beïnvloeden. Het identificeert nauwkeurig frequenties die kunstmatig vervormd worden door de omgeving, en vermindert hun energie. Hierdoor kan het bepaalde tonen in de muziek onthullen die anders verborgen zouden blijven. Alle Linn-systemen hebben Space Optimization ingebouwd en het is een gratis software-upgrade voor alle Linn DS-bezitters.

Linn Exakt

Exakt-technologie behoudt het natuurlijke geluid van elk instrument door de elementen die elke noot vormen te synchroniseren. Wat bedoelen we hiermee? Nou; een klank bestaat uit geluid uit verschillende frequentiegebieden. Deze frequentiegebieden worden weergegeven door verschillende speakers in een luidspreker. Wanneer deze speakers allemaal tegelijk hun deel van dezelfde toon weergeven, klinkt dat exact zoals het origineel. Het principe wat je wilt bereiken is simpel, maar de technische uitvoering vergt een zeer krachtig stukje controle: Exakt-techniek.

Exakttechnologie komt beschikbaar wanneer men een actieve Linn speaker of Linn exaktbox toevoegt aan een Linnsysteem.  Complete nieuwe sets met Exakt zijn ook beschikbaar. (vraag naar de mogelijkheden).

Alle huidige modellen van Klimax, Akurate en Majik hebben Exakt Link-verbindingen aan boord. En zijn dus klaar voor de ultieme systeemupgrade!

Linn Katalyst

Hoewel Katalyst heel veel verbetering brengt is het lastig om uit te leggen wat Katalyst-technolgie precies doet. Vandaar hier een korte samenvatting van de onderstaande uitleg. Bij het verkrijgen van een analoog signaal uit een digitale stream (DAC digitaal analoog conversie) gaat standaard, door mathematische grondbeginselen, iets mis. Alle apparaten die een D/A omzetting doen maken deze fouten! Van cd-spelers tot en met de mooiste streamers. Door deze fouten verlies je zuiverheid en diepte in je geluidsbeeld. Maar niet getreurd; Linn Katalyst gaat de strijd aan met deze fouten en zorgt ervoor dat ze nauwelijks optreden.

(Katalyst uitleg voor gevorderden)
Katalyst neemt controle over de kritieke elementen, die de kern vormen van het analoge audio signaal verkregen uit een digitale bron. Het biedt een verbeterde gegevensoptimalisatie, beter geluid, verbeterde doorvoer en een referentieniveau met een hoge stabiliteitsinvoer. Dit laatste is van vitaal belang, omdat het analoge audiosignaal op het moment van creëren bijzonder kwetsbaar is. De hoge stabiliteit van Katalyst elimineert variaties tijdens het maken van analoge signalen, dat op zijn beurt een dieper inzicht geeft in de muziek die wordt afgespeeld.

Kom langs in 1 van onze showrooms, en ervaar het zelf!

Linn productklassen:

Klimax

Akurate

Majik

Kiko

5 Serie

LP12

Selekt

Winteracties bij Aelivé

Wij van Aelivé zijn geen prijsvechters en staan voor de hoogste kwaliteit met onze producten en oplossingen. Maar in de maanden december 2018 en januari 2019, kunnen natuurlijk ook wij niet achterblijven met leuke aanbiedingen. Gratis Naim Mu-so QB! Bij de aanschaf van een Naim...
Lees verder

ACTIE! Een Majik DSM + LP12 voor €5.999,-

We hebben met veel plezier aan deze thuisbioscoop mogen werken. Het resultaat is dan ook oogverblindend mooi geworden.
Lees verder

DIGITAL STREAMING REBORN!

  Dit is wat het blad HiFi+ over de Linn Selekt DSM schrijft, op de front cover van het oktober nummer. Hierdoor is de eerste gedrukte review van de Linn Selekt DSM een feit! Lees hier het volledige artikel. De enige echte “Chief Editor” Alan Sircom heeft zelf de moeite...
Lees verder

De nieuwe Linn Selekt!

Met de Linn Selekt DSM komt de Schotse fabrikant met een fenomenale netwerkspeler op de markt. Naast alleen een hoogwaardige streamer is hij ook verkrijgbaar met ingebouwde versterker en ook met Linn Exakt. Hij neemt zijn plek in tussen de huidige streamers/versterkers van de...
Lees verder

Linn Exakt nu ook op Akurate niveau

Hoe het werkt Wat het kan Wij optimaliseren uw systeem zodat u thuis uw speakers op de door u gewenste plaats kunt zetten, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor het geluid.
Lees verder

Linn Sweet Streams event was een groot succes

Gisterenavond stond in het teken van Linn streaming systemen tijdens het Linn Sweet Stream event. Met twintig man was de opkomst goed te noemen. We hebben een splitsing gemaakt en zijn in twee groepen gaan “Sweet Streamen” op z’n Linn’s wel te verstaan....
Lees verder