Soesterberg - 0346 - 351 543
Amina-slide-02
Amina-slide-04
Amina-slide-05

Amina stucspeakers: Aelivé heeft jarenlange ervaring

Amina onzichtbare luidsprekers kunnen wij in bijna iedere situatie toepassen

Wanneer kun je deze Amina speakers inzetten?

Amina panelen kunnen in nieuwbouw- of renovatieprojecten worden toegepast. Feitelijk komt het erop neer dat elke wand geschikt is om Amina panelen in te bouwen, alleen het materiaal moet een minimale dikte hebben van 6cm. Veel voorkomende wanden die wij voorzien van onzichtbare luidsprekers zijn betonnen-, gemetselde- of gipswanden. Het aanbrengen van de backboxen, het koppelen met de wand en het aansmeren is vakwerk dat alleen een expert kan begeleiden en/of uitvoeren. Wanneer dit conform de vereiste methode is gedaan, kan de muziekbox zolang het gebouw in gebruik is dienst doen.

Betrouwbaarheid en geluidskwaliteit

Amina panelen worden met grote zorg gefabriceerd en beschikken dan ook over alle kwaliteitseisen die je aan een instukspeakers kan stellen. Zo moeten een instukspeakers eigenlijk levenslang meegaan gezien de permanente toepassing in ene gebouw. Daarnaast installeren wij extra beveiligingen om overbelasting tegen te gaan. We beschikken over de mogelijkheden om klanten uitgebreid voor te lichten en de panelen te demonstreren, maar voor de oriënterende lezer kunnen wij op voorhand melden dat de geluidskwaliteit de standaard conventionele speakers als Sonos, Bose en dergelijke ver overtreft.

Meer informatie over Amina inwall speakers

De Amina® luidspreker is geen gewone luidspreker. Hoewel de term “luidspreker” wordt gebruikt, is het beter te spreken over een Distributed Mode Luidspreker, oftewel DML. De technologie is gebaseerd op het principe van het klankbord. Net als van een natuurlijk muziekinstrument zoals de akoestische gitaar, viool of piano. De energie van de snaren wordt via een brug doorgegeven aan het klankblad of rechtstreeks aan het instrument en veroorzaakt daar kleine maar krachtige trillingen. De trillingen van het instrument brengen de omringende lucht in beweging. Zo imiteert het Amina panel de wijze waarop geluid al eeuwen op natuurlijke wijze wordt voortgebracht. In de Amina inbouwluidspreker veroorzaakt een speciaal ontworpen elektronische “exciter” (in feite een elektronische stemvork) een kleine trilling. Die zet duizenden kleine trillingen in beweging over een klankbord. Dit aluminium klankbord heeft een honingraat structuur, is dun en licht van gewicht maar solide. Dit klankbord versterkt akoestisch de muziek die gespeeld wordt. De plek waar de Amina is ingebouwd produceert geluidstrillingen die naar alle kanten de ruimte in “stralen”. Zo komt geluid vanuit een Amina inbouwluidspreker altijd in de richting van de luisteraar, ongeacht de locatie.

Amina onzichtbare luidsprekers of stukspeakers zoals ze ook wel eens worden genoemd, zijn feitelijk trilplaten die in een muur achter het stucwerk worden aangebracht. Aelivé heeft inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring met deze techniek. De huidige resultaten die je kunt behalen met deze techniek zijn verbluffend. Wij geloven in deze techniek, mede omdat onze eerste klanten inmiddels al jarenlang met veel plezier genieten van het geluid dat gewoon uit de muur komt.

Boek een demo

Zowel onze showroom in Bergambacht als Soesterberg beschikken over een demowand waar diverse modellen in zijn verwerkt en waar klanten dus kunnen beleven wat het eindresultaat kan zijn, wanneer je voor instukspeakers kiest. Uiteraard zie je echt niets, onze medewerker zal de bezoeker moeten wijzen waar ze zijn ingebouwd en dat maakt een bezoek aan onze showroom heel interessant, want de onzichtbaarheid is natuurlijk het doel. We kunnen eenvoudig schakelen tussen de diverse modellen, dus we verwelkomen dagelijks klanten die zelf eens willen ervaren wat het is om onzichtbare te speakers te hebben. (contact)