Amina speakers

"
Aelive-Soesterberg-event

Amina speakers projecten

Amina onzichtbare stuc speakers in het plafond op locatie
Amina stuc speakers in een woning in het plafond verwerkt
Dolby home theatre installatie met amina stuc onzichtbare speakers

Perfect geluid achter 2mm stucwerk!

Als je muziek luistert, wil je de muziek ook voelen.

Of de haren nu overeind gaan staan bij een prachtige compositie van Johan Sebastiann Bach of bij de trance classics van Armin van Buuren. Beiden maken indruk voor hen die daarvan houden.

Bij het beleven van muziek wordt 30% van ons hersenvermogen gewijd aan visuele stimulatie en slechts 2% aan audio. Daarmee wordt gelijk duidelijk dat de manier waarop we het geluid ‘zien’ een enorme impact heeft op de manier waarop we het waarnemen.

Doordat bij de luidsprekers van Amina het esthetische aspect weg wordt genomen, kunnen we ons volledig richten op de audiokunstvorm zoals die bedoeld is.

De stucspeakers worden volledig weggewerkt in uw wand of plafond.

Twee technieken om luidsprekers in wand of plafond te integreren

  1. ‘Edge’ serie
  2. ‘Mobius’ serie

‘Edge’ serie: Voor installatie in een gipsplaat. Volledig onzichtbaar. Ultieme audioprestaties. (*klik links op het filmpje voor meer informatie over deze toepassing).

Daarna kan er geschilderd of behangen worden. Geen kabels in het zicht en u bespaart ruimte.

U doet dus geen compromis aan het visuele aspect en toch ervaart u de sublieme geluidsweergave van de Amina luidsprekers.

In welk opzicht werkt de geluidsweergave van een Amina luidspreker anders dan bij traditionele luidsprekers?

Dat komt door het vlakke paneel met het honingraatmateriaal. Met een uitstraling van 180 graden wordt de muziek in alle richtingen afgestraald. Hierdoor vindt de muziek zijn weg door de gehele woonruimte en ervaart u overal hetzelfde luistergenot.

Dit betekent ook dat er voor grote ruimtes minder luidsprekers nodig zijn. Een fijne bijkomstigheid!

 

‘Mobius’ serie

Ontworpen om de installatie van de Amina luidsprekers in materialen zoals hout, leer en nat gips weg te kunnen werken.

Dankzij de perfecte weergave van hoge tonen en versterkte bass ontstaat er een breed akoestisch bereik.

Ideaal toe te passen binnen de prive omgeving en daarnaast erg geschikt binnen kantoorpanden / smart offices en winkelcentra.

Daarnaast is er bij de ‘Mobius’ modellen Amina’s ook een tweede generatie Excelsior Class High Frequency Driver toegepast.

Dit zorgt voor een boost van maar liefst 6DB in het gebied van de midden tonen en een verbeterde en verhoogde weergave in het hogere frequentie bereik.

Hiermee is de geluidsweergave nog meer open en aaanwezig.

 

 

 

 

 

Maak kennis met de specialisten van Aelivé HiFi & Smarthomes 

Martijn van Buren eigenaar Aelive Hifi & Smarthomes

Martijn van Buren

Eigenaar Aelivé HiFi & Smarthomes

Arnaud-Bos-projectadviseur aelive soesterberg

Arnaud Bos

Projectadviseur

Jaap Geraedts projectrealisatie & advies

Jaap Geraedts

Projectrealisatie & Advies

Sebastiaan-Boot projectrealisatie & advies

Sebastiaan Boot

Projectrealisatie & Advies

Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.