Hegel Audio

"
Hegel audio systeem op een kastje

Hegel audio een van de meest gerenommeerde merken op de hifi markt

Het verhaal begint in 1988. Bent Holter, een student aan de Technische Universiteit in Trondheim (NTNU) besloot een scriptie te maken over het oorspronkelijke ontwerp van de transistor die in versterkers wordt gebruikt en die de problemen van traditionele hifi-systemen zou verhelpen. Vijand nummer één was vervorming. Holter kon op de een of andere manier niet accepteren dat wanneer we een eenvoudig signaal aan een versterker toevoeren, de uitgang dat signaal weergeeft plus nog iets anders; vervorming geproduceerd door de elektronica.

Bestrijding van vervorming betekent meestal verslechtering van andere parameters, waaronder de dempingsfactor. Holter besloot los te breken van de klassieke schema’s en ontwikkelde een project dat de basis werd van wat we vandaag kennen als SoundEngine Technology.

En waar komt de naam van het bedrijf vandaan? Wel, in zijn vrije tijd speelde Bent in een rock-metal band genaamd The Hegel Band. Toen ze versterkers nodig hadden voor concerten, stelde hij voor die zelf te bouwen. Zijn ideeën kregen vaste vorm, maar er was veel geld nodig om de technologie te verfijnen. De hulp kwam van Telenor – een van de grootste spelers in de telecommunicatie-industrie.

 

 

SoundEngine Technology was slechts het begin voor Hegel

Vandaag de dag is Hegel een van de meest gerenommeerde merken op de Hi-Fi markt.

Ze produceren geïntegreerde versterkers, voorversterkers en eindversterkers, alsmede CD-spelers en enkele van de meest moderne en meest geavanceerde D/A-omzetters.

SoundEngine Technology was slechts een begin.

Vandaag zijn er nog zes andere originele technische oplossingen in het portfolio van Hegel.

Het bedrijf heeft dealers in 54 landen, waarvan wij er 1 zijn en zijn producten worden over de hele wereld verkocht.

De awards en persrecensies spreken voor zich.

 

 

 

 

Hegel audio H80

Hegel audio producten 

H95 hegel audio vooraanzicht

Geïntegreerde versterkers

voorversterkers

Voorversterkers

H20 vermogensversterker hegel audio

Vermogensversterker

V10 phono vooraanzicht hegel audio

Phono

C5 hegel audio vooraanzicht

Installatie op maat

RC8 afstandsbediening hegel audio

Extra’s

Maak kennis met onze specialisten

Martijn van Buren eigenaar Aelive Hifi & Smarthomes

Martijn van Buren

Eigenaar Aelivé HiFi & Smarthomes

Arnaud-Bos-projectadviseur aelive soesterberg

Arnaud Bos

Projectadviseur

Jaap Geraedts projectrealisatie & advies

Jaap Geraedts

Projectrealisatie & Advies

Sebastiaan-Boot projectrealisatie & advies

Sebastiaan Boot

Projectrealisatie & Advies

Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.