Hegel Audio

Hegel een van de meest gerenommeerde merken op de hifi markt

Het verhaal begint in 1988. Bent Holter, een student aan de Technische Universiteit in Trondheim (NTNU) besloot een scriptie te maken over het oorspronkelijke ontwerp van de transistor die in versterkers wordt gebruikt en die de problemen van traditionele hifi-systemen zou verhelpen. Vijand nummer één was vervorming. Holter kon op de een of andere manier niet accepteren dat wanneer we een eenvoudig signaal aan een versterker toevoeren, de uitgang dat signaal weergeeft plus nog iets anders; vervorming geproduceerd door de elektronica.

Bestrijding van vervorming betekent meestal verslechtering van andere parameters, waaronder de dempingsfactor. Holter besloot los te breken van de klassieke schema’s en ontwikkelde een project dat de basis werd van wat we vandaag kennen als SoundEngine Technology.

En waar komt de naam van het bedrijf vandaan? Wel, in zijn vrije tijd speelde Bent in een rock-metal band genaamd The Hegel Band. Toen ze versterkers nodig hadden voor concerten, stelde hij voor die zelf te bouwen. Zijn ideeën kregen vaste vorm, maar er was veel geld nodig om de technologie te verfijnen. De hulp kwam van Telenor – een van de grootste spelers in de telecommunicatie-industrie.

 

 

Hegel audio systeem op een kastje
Hegel audio H80

SoundEngine Technology was slechts het begin voor Hegel

Vandaag de dag is Hegel een van de meest gerenommeerde merken op de Hi-Fi markt.

Ze produceren geïntegreerde versterkers, voorversterkers en eindversterkers, alsmede CD-spelers en enkele van de meest moderne en meest geavanceerde D/A-omzetters.

SoundEngine Technology was slechts een begin.

Vandaag zijn er nog zes andere originele technische oplossingen in het portfolio van Hegel.

Het bedrijf heeft dealers in 54 landen, waarvan wij er 1 zijn en zijn producten worden over de hele wereld verkocht.

De awards en persrecensies spreken voor zich.

 

 

 

 

Vrijblijvende demo in onze showroom aanvragen

★★★★

Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speaker sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren

- Bas van Oort

★★★★★

Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.

- Roy Mahler

★★★★★

Altijd fijn om gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooi Linn speakers aangeschaft met bijbehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!

- Michiel ten Kate

★★★★★

Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot.

Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant.

Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik ieden een ieder kan aanraden.

- Ruud Hamelinck

★★★★★

Jullie hebben een topproduct in handen met de audio van, Van Buren. Na ongeveer 3 weken te hebben gespeeld komen de speakers lekker los. Met name kracht en grandeur vallen op. De hoorbare verschillen met mijn oude Sylva's zijn verfijning en muzikale beleving. Bas midden / hoog zijn perfect in balans. Afwerking en muzikale kwaliteiten horen zeer zeker bij de top. Jullie snappen wel dat deze juweeltjes voor de komende jaren bij mij de deur niet meer uitkomen.

- Dhr. van Zandbergen