Neat Acoustics

"
Aelive-Soesterberg-event
Neat Acoustics

Neat Acoustics: Handgemaakte high-end audio

Al meer dan twintig jaar worden de Neat-luidsprekers met de hand gemaakt door een toegewijd team dat gevestigd is in Teesdale in het noorden van Engeland.

De meeste modellen van Neat Acoustics zijn verkrijgbaar in een reeks prachtige houten afwerkingen en er kunnen ook speciale premium afwerkingen worden gespecificeerd.

De ontwikkeling van een Neat-luidspreker gaat steevast gepaard met honderden uren aan luistertests.

De Neat-luisterruimte is het uitgangspunt, hoewel een nieuw ontwerp zich eerst moet bewijzen in meerdere verschillende ruimtes en systemen voordat hij klaargemaakt wordt voor productie.

De ‘Neat Motive sx2’

Ook een ogenschijnlijk kleine (staande) luidspreker die zoals bij alle modellen van Neat een goede muzikale presentatie verzorgt. En wat voor velen een groot pluspunt is, er hoeft echt geen subwoofer bij; Eén set Neat SX2 en u bent klaar.

Op het eerste gezicht zal een Neat luidspreker wellicht niet meteen in het vizier springen, maar hoe langer je ernaar luistert, des te hoger men hem gaat waarderen.

We noemden net al de verzorgde muzikale presentatie, maar naar ons idee is een groot pluspunt dat de luidspreker zich niet opdringt. De muziek is er gewoon en de ruimte wordt netjes gevuld met klanken.

Het fundament van de muziek is compleet en niet opgefokt. De naar de onderkant gerichte basreflexpoorten leveren daaraan een belangrijke bijdrage.

Over het algemeen echt leuke no-nonsense klasse A-producten die netjes zijn afgewerkt.

De gehele Motive-serie is in 2013 herzien naar de ‘SX’-status met behulp van een verbeterde versie van de NMT-tweeter – de SXT.

Neat Motive SX2
Neat Iota in een boekenkast

De ‘Neat Iota’: Een piepklein wondertje

Een Piepklein boekenplankspeakertje dat (voor 1000 euro per set) de sterren van de hemel speelt. Mocht u op zoek zijn naar klein EN goed klinkende speakers, dan nou ja, we geven u graag een demonstratie.

Waarom klinkt Neat Iota zo vol en groots?

Het is een ingenieus samenspel van een basdriver, bas reflex en een soort ribbon tweeter.

Een aparte driver die de hoge tonen heel ruimtelijk weergeeft, door zijn grote frequentiebereik lukt het de Iota om een zeer volwassen geluidsbeeld neer te zetten, zonder dat je dat aan het formaat zou kunnen afleiden.

Deze kleine luidspreker is uiterst flexibel qua plaatsing. Ideaal dus om in een boekenkast te plaatsen of op je bureau, of op dressoirs, werkbladen of desktops.

De Iota kan desgewenst ook op muurbeugels worden gemonteerd. Op het achterpaneel van de Iota zitten 60mm schroefdraadgaten om zo de muurbeugels te kunnen monteren, zoals het B-Tech BT33 model. 

 

 

Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.