Optoma; ‘Haarscherpe beelden met schitterende kleurweergave en helderheid’

Voor een ultieme ervaring op een groot scherm. 

Optoma is wereldwijd een van de grootste spelers binnen projectoren voor dagelijks en zakelijk gebruik. Zo heeft Optoma DLP-beamers met een zeer hoog contrast wat zorgt voor diepe zwartwaarden.

Optoma is een van de weinige fabrikanten die zich volledig focussen op het thema ‘projectie’. 

Optoma heeft een aanbod in alle resoluties, van HD tot Full HD en zelfs 4K. Voor mobiele gebruikers zijn er ook mini projectoren beschikbaar met ingebouwde Wi-Fi functie, HDMI, bluetooth en meer.

Optoma projectieschermen zijn daarnaast:

  • Zeer veelzijdig
  • Eenvoudig te bedienen
  • Geschikt voor bijna elke toepassing (vergaderzalen, theaters, thuisgebruik, grote auditoria)

optoma projector in thuisbioscoop omgeving
Optoma beamer en projectieschermen

Optoma thuisbioscoop projectoren met DLP technologie

Voor kristalheldere beelden gebruikt Optoma de nieuwste DLP technologie van Texas Instruments.

Deze technologie heeft gezorgd voor een ware revolutie in de projectie wereld. Een DLP® chip vormt het hart van elke Optoma projector.

Op deze chip zitten tot 2 miljoen microscopisch kleine spiegeltjes. Elk spiegeltje is kleiner dan een vijfde van de dikte van een menselijke haar en komt overeen met één geprojecteerde pixel.

 

Hoe werkt deze DLP technologie? 

In combinatie met een lichtbron en een projectielens kan elk spiegeltje op een DLP® chip kantelen naar het licht toe of van het licht af, waardoor de pixel wit of zwart wordt.

De beeldverwerkingcircuits in de projector zorgen ervoor dat elk spiegeltje een paar duizend keer per seconde aan- en uitgeschakeld wordt.

Hierdoor kunnen tot 1024 verschillende grijstinten weergegeven worden voor een ongelooflijk vloeiend beeld door te variëren hoe vaak een spiegeltje aan of uit staat.

De spiegeltjes worden razendsnel in- en uitgeschakeld, precies op tijd met de juiste kleur. Zo kunnen maar liefst 16,7 miljoen verschillende kleurschakeringen gecreëerd worden voor een ongelooflijk levendige en levensechte beeldweergave.