Van Buren audio design

Van Buren Audio Design

De lat weer een flink streep hoger leggen.  Dat is wat het goed geoliede team, bestaande uit Arnaud Bos en Martijn van Buren doet met Van Buren audio design.

Het hoge kwaliteitsniveau van de luidsprekers en de kennis met betrekking tot custom design ontwerpen maakt Van Buren audio design inmiddels tot een belangrijke speler in de markt van de fancy hi-fi.
Het merk streeft daarbij naar het maximale en daarbij moet alles kloppen. Van het smaakvolle gestileerde ontwerp tot geavanceerde CNC productiemethoden voor de gewenste accuratesse.
Van Buren audio design heeft een aantal modellen die allemaal op het hoogste niveau presteren en in verschillende situaties kunnen worden toegepast.
De Luca is de kleinste luidspreker die mooi kan worden gecombineerd met wandmeubels of losstaand op een voet. De Lotus, de Sylva en de Heros zijn vloerstaande modellen.

 

Met name het materiaalgebruik valt op. De voeten van gepolijst Nero Assoluto geven de luidsprekers een mooi fundament. Niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de geluidsweergave. Van Buren staat voor perfectie als wisselwerking tussen vormgeving en geluidsweergave.

Afgeronde projecten

Van Buren Audio Design luidsprekers
Van Buren Audio design luidsprekers
Van Buren Audio Design
van buren audio design opstelling

‘Sylva’ de luidspreker verrassing van dit moment

De luidsprekerlijn van Van Buren audio design bestaat op dit moment uit vijf modellen, variërend van monitorluidspreker Luca en center Falx, tot de ranke vloerstaander Lotus en het grote maar nog steeds woonkamervriendelijke topmodel Heros.

 

De Sylva is binnen dit vijftal zowel het nieuwste als net onder de Heros gesitueerd en is ontworpen om geheel zelfstandig en dus zonder ondersteuning van een subwoofer te opereren. Om dit binnen de beperkte afmetingen van 100 cm hoog, 18,2 cm breed en 26 cm diep te kunnen realiseren is de Sylva in tegenstelling tot de bijna alle andere Van Buren modellen die volgens het 2-weg principe werkzaam zijn, uitgevoerd als een 2,5 weg systeem.

 

Met andere woorden krijgt de 10 cm woofer/middentoner naast de Scan Speak 2,5 cm softdome tweeter, extra assistentie in het laag tot 120 Hz van nog eenzelfde 10 cm exemplaar. De opgegeven specificatie van 30 Hz tot 22 kHz liegt er niet om.

De kwaliteit van elk architectuur en interieur project staat of valt met een goed concept, en minstens zo belangrijk: de gelijkwaardige uitwerking hiervan. Als ontwerper ben je veelal visueel ingesteld, waardoor ik altijd let op de manier waarop producten gemaakt zijn. Technische aspecten kunnen bij de uitwerking van een project, de visuele balans verstoren.

Daarom zoek ik in een vroeg stadium naar partners die mijn concepten kunnen versterken of ondersteunen. Audio en audiovisuele installaties nemen een steeds belangrijkere plek in binnen het interieur. Reden te meer om steeds kritischer te worden als het om de toepassing van audio gaat. Bij mijn eerste ervaring met Van Buren Audio design luidsprekers bleek dat Van Buren Audio Design erin is geslaagdde juiste balans te vinden tussen vormgeving en techniek. Ons calvinisme noopt ons tot verbergen van alles wat mooi is.

Als architect wil je juist al dat mooie laten zien en ervan genieten. Eindelijk weer eens een speaker die gezien mag worden. Met het van Buren geluid wordt het driemensionale van de ruimte overstegen. De ruimte vult zich met klanken en sferen die de architectuur versterken en de beleving van de ruimte intensiveren.

Inmiddels ben ik zelf de trotse bezitter van de Heros, afgewerkt in Aluminium en grafiet zwart. Voor mij is de Heros, met zijn granieten fundament en aluminium body een meubelstuk met persoonlijkheid dat klasse uitstraalt zonder alle aandacht voor zich op te eisen. Iets wat binnen de audiowereld als een zeldzaamheid mag worden beschouwd. Pas wanneer de luidsprekers tot leven worden gewekt ontvouwd zich de ware aard. Dit is voor mij telkens weer een intense ervaring.

Overtuigd van de kwaliteit die Van Buren herbergt, pas ik inmiddels ook Van Buren systemen toe die speciaal voor in-wall toepassingen worden gemaakt. Voor ons een ideale productlijn uit het van Buren programma om nagenoeg elke ruimte van hoogwaardige audio te kunnen voorzien. Al naar gelang het ontwerp kan de installatie zelfs volledig worden geïntegreerd waardoor enkel het eindproduct overblijft; namelijk klank.

De samenwerking met Van Buren fascineert me, en uit reacties van cliënten rolt steeds de bevestiging dat audio onmisbaar blijkt als iets echt af moet zijn.

Jean-Martin Clijsters

Ondernemer, CAS - Clijsters Architectuur Studio

Vrijblijvende demo in onze showroom aanvragen

★★★★

Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speaker sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren

- Bas van Oort

★★★★★

Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.

- Roy Mahler

★★★★★

Altijd fijn om gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooi Linn speakers aangeschaft met bijbehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!

- Michiel ten Kate

★★★★★

Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot.

Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant.

Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik ieden een ieder kan aanraden.

- Ruud Hamelinck

★★★★★

Jullie hebben een topproduct in handen met de audio van, Van Buren. Na ongeveer 3 weken te hebben gespeeld komen de speakers lekker los. Met name kracht en grandeur vallen op. De hoorbare verschillen met mijn oude Sylva's zijn verfijning en muzikale beleving. Bas midden / hoog zijn perfect in balans. Afwerking en muzikale kwaliteiten horen zeer zeker bij de top. Jullie snappen wel dat deze juweeltjes voor de komende jaren bij mij de deur niet meer uitkomen.

- Dhr. van Zandbergen