Van Buren audio design

Van Buren Audio Design

De lat weer een flink streep hoger leggen.  Dat is wat het goed geoliede team, bestaande uit Arnaud Bos en Martijn van Buren doet met Van Buren audio design.

Het hoge kwaliteitsniveau van de luidsprekers en de kennis met betrekking tot custom design ontwerpen maakt Van Buren audio design inmiddels tot een belangrijke speler in de markt van de fancy hi-fi .

 

Het merk streeft daarbij naar het maximale en daarbij moet alles kloppen. Van het smaakvolle gestileerde ontwerp tot geavanceerde CNC productiemetho-
den voor de gewenste accuratesse. Van Buren audio design heeft een aantal modellen die allemaal op het hoogste niveau presteren en in verschillende situaties kunnen worden toegepast. De Luca is de kleinste luidspreker die mooi kan worden gecombineerd met wandmeubels of losstaand op een voet. De Lotus, de Sylva en de Heros zijn vloerstaande modellen.

 

Met name het materiaalgebruik valt op. De voeten van gepolijst Nero Assoluto geven de luidsprekers een mooi fundament. Niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de geluidsweergave. Van Buren staat voor perfectie als wisselwerking tussen vormgeving en geluidsweergave.

van buren audio design opstelling
van buren audio design in woonkamer

‘Sylva’ de luidspreker verrassing van dit moment

De luidsprekerlijn van Van Buren audio design bestaat op dit moment uit vijf modellen, variërend van monitorluidspreker Luca en center Falx, tot de ranke vloerstaander Lotus en het grote maar nog steeds woonkamervriendelijke topmodel Heros.
 
De Sylva is binnen dit vijftal zowel het nieuwste als net onder de Heros gesitueerd en is ontworpen om geheel zelfstandig en dus zonder ondersteuning van een subwoofer te opereren. Om dit binnen de beperkte afmetingen van 100 cm hoog, 18,2 cm breed en 26 cm diep te kunnen realiseren is de Sylva in tegenstelling tot de bijna alle andere Van Buren modellen die volgens het 2-weg principe werkzaam zijn, uitgevoerd als een 2,5 weg systeem.
 
Met andere woorden krijgt de 10 cm woofer/middentoner naast de Scan Speak 2,5 cm softdome tweeter, extra assistentie in het laag tot 120 Hz van nog eenzelfde 10 cm exemplaar. De opgegeven specificatie van 30 Hz tot 22 kHz liegt er niet om.

Vrijblijvende demo in onze showroom aanvragen

★★★★

Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speaker sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren

- Bas van Oort

★★★★★

Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.

- Roy Mahler

★★★★★

Altijd fijn om gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooi Linn speakers aangeschaft met bijbehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!

- Michiel ten Kate

★★★★★

Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot.

Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant.

Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik ieden een ieder kan aanraden.

- Ruud Hamelinck

★★★★★

Jullie hebben een topproduct in handen met de audio van, Van Buren. Na ongeveer 3 weken te hebben gespeeld komen de speakers lekker los. Met name kracht en grandeur vallen op. De hoorbare verschillen met mijn oude Sylva's zijn verfijning en muzikale beleving. Bas midden / hoog zijn perfect in balans. Afwerking en muzikale kwaliteiten horen zeer zeker bij de top. Jullie snappen wel dat deze juweeltjes voor de komende jaren bij mij de deur niet meer uitkomen.

- Dhr. van Zandbergen