Verlichting

Sfeermaker bij uitstek: Goede verlichting!

Bij verlichting denken de meeste van ons direct aan ‘sfeer’. Dat is bij Aelive niet anders, maar we gaan graag een stap verder. Het oproepen van een bepaalde sfeer in een woonruimte, om vervolgens scènes te creëren die haarfijn aansluiten bij audio en geluid is hetgeen waardoor je daarna niet anders meer wilt.

Vergeet het schakelen en dimmen op conventioneel niveau. Zodra je doorhebt hoe je in combinatie met domotica de sfeer in de woon of slaapkamer kunt bepalen, zul je niet meer terug willen naar de oude setting.

Als lichtadviseur kijken we naar lichtscenes in plaats van afzonderlijke verlichtingspunten. Denk daarbij aan ruimtes die plots van sfeer kunnen veranderen afhankelijk van de setting (bijv: gezelligheids of werklicht).

Disciplines die zorgen voor een goed lichtontwerp

Er zijn twee disciplines die zorgen voor een goed lichtontwerp. Beide disciplines passen we bij je toe tot in de kleinste details.

  • De eerste is de esthetische kant;
  • Hoe zien de lampen en spots eruit?
  • Wat past mooi in het interieur?
  • De tweede discipline is de technische kant;
  • Welke lichtbron is geschikt?
  • Welke doelen streven we na?
  • Hoe gaan we de scènes automatiseren?

Onze showroom in Baarn is opgebouwd met alle soorten verlichting.

Wij creëren en demonstreren in diverse ruimtes, hoe de verschillende scènes opgeroepen kunnen worden.

Hiermee kunnen we je laten zien dat eenzelfde ruimte, alleen al door met licht te spelen, telkens veranderd naar de door jou gewenste sfeer.

Naar gelang de wensen wordt er een verlichtingsplan opgesteld.

Een automatiseringsplan is vervolgens de laatste stap op weg naar een volledig geïntegreerd lichtplan op maat in jouw woning.

Vrijblijvende demo in onze showroom aanvragen

Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017