Elipson Audio: 90 jaar toonaangevend qua vormgeving!

Met zijn roots in Frankrijk weet Elipson al ruim 90 jaar de audio liefhebber te boeien.

Sterker nog. De Elipson stond jarenlang in eigen land eenzaam aan de top. Je kwam geen concertzaal of studio tegen die niet waren voorzien van deze fameuze speakers.

Elipson is de uitvinder van de ‘sphere’ luidspreker. Vrij vertaald ‘bol’ luidspreker. Daarnaast is Elipson ook de uitvinder van de elipsevormige reflector. Zie hier het ontstaan van de naam ‘Elipson’.

De Elipson past in vele verschillende soorten interieur. De Elipson is makkelijk te plaatsen op meerdere plekken in het interieur.

 • Op de grond
 • Aan de muur
 • Aan het plafond

Ondersteund door de subwoofer ziet de Elipson er bijzonder fraai uit in iedere woonkamer.

Elipson streeft er nog steeds naar de emotie van de componisten en de uitvoerenden over te brengen naar zijn luisteraars. De techniek mag uitdoven naar de achtergrond, de muziek is om van te genieten.

De Elipson staat bekend als een bijzonder veelzijdige luidpreker. 

Kijk er bijvoorbeeld zeker niet gek van op als u deze luidsprekers tegenkomt in een Franse kerk. 

Het geeft maar weer aan waarom deze luidspreker een must is voor de audio liefhebber. 

 

Elipson Anechoic room
PlanetM in 3 verschillende kleuren

‘Planet M’ in 3 verschillende kleuren

Compact, multiroom, attractief en onderscheidend. De ‘Planet M’ kenmerkt de rijke historie van de Elipson. Planet M is, zoals op de foto te zien, leverbaar in 3 verschillende kleuren.

 • Rood
 • Wit
 • Zwart

Compact en toch zo dynamisch. Het is iets waarmee de Planet M zich onderscheid van de massa.

 

Specificaties van de ‘Planet M’

 • 2 weg, coaxiaal driver
 • frequentie bereik 90Hz – 22kHz
 • impendantie 8 Ohm
 • gevoeligheid 88 dB
 • geadviseerd versterker vermogen 30 – 80 Watt
 • 15 cm doorsnee

‘Planet L’ een voortreffelijke compacte luidspreker

De Planet L is een voortreffelijke compacte luidspreker met uitstekende muzikale kwaliteiten, gekoppeld aan zijn sferische vorm.

De Planet L luidspreker is het resultaat van twee jaar onderzoek op het gebied van de meest moderne, akoestische technologieën, met als doel uitstekende muzikale prestaties en een bijzonder aantrekkelijk design met een prachtige lak.

Uitgerust met een 17 cm coaxiale midrange/laag driver en een 25 mm dome tweeter, biedt deze bass-reflex luidspreker een uitzonderlijke luisterervaring vanaf de eerste noten van elk nummer.

De zorgvuldige constructie zorgt voor een zuivere en stevige basweergave. De Planet L biedt een uitzonderlijk neutraal geluid met een opmerkelijke coherentie tussen de verschillende timbres en registers (geen overdreven hoge, lage of lage tonen).

De hoge tonen zijn zacht en zijdeachtig, de middentonen zijn vol en sensueel en de bas is ultra-responsief en strak. De Planet L vindt de juiste balans tussen high-definition en energie.

Het stereogeluidsveld is breed dankzij de uitstekende richtingsgevoeligheid van de coaxiale luidspreker.

De optionele bevestigingen kunnen worden gebruikt om de Planet L aan een muur of plafond te bevestigen.

 

ELipson Planet L luidsprekers
W35 Elipson audio hifi luidspreker

‘W35’ bewijst dat elegantie en kracht perfect te combineren zijn!

Met de W35 draadloze hifi luidspreker bewijst Elipson dat het mogelijk is om elegantie te combineren met kracht, zodat je een luidspreker hebt die past in alle moderne interieurs van vandaag.

Met 80 jaar ervaring in luidsprekerontwikkeling herdefinieert Elipson het concept van een bolvormige luidspreker met toekomstbestendige connectiviteit die in staat is om krachtig (350W) en echt stereofonisch geluid te leveren.

Draadloze verbindingsmodi bieden onmiddelijke toegang tot miljoenen muziektitels in high definition audio. Daarnaast is het toevoegen van uw TV, smart box of gaming console ook nog eens erg eenvoudig, door het aansluiten in bedrade modus (Analoog of digitaal optisch).

Dankzij de WIFI-aansluiting is het mogelijk om zoveel W35-luidsprekers toe te voegen als gewenst. Het is dan mogelijk om dezelfde muziek af te spelen in alle kamers van het huis of een verschillende muziek in elk van hen (Multiroom).

De bediening van de luidsprekers is zeer eenvoudig via de Elipson-applicatie die op een telefoon of tablet is geïnstalleerd; deze geeft toegang tot meerdere audiostreamingplatforms zoals Spotify, Deezer, tidal, Qobuz.