KEF Blade

"
Aelive-Soesterberg-event

KEF Blade luidsprekers verleggen de grenzen van hifi

Kef heeft met zijn Kef Blade speakers een absolute top luidspreker in de markt gezet.

En het mooie van alles, u kunt Kef Blade komen luisteren in onze showroom!

Bij het zien van de Kef speakers zie je meteen dat het bijzondere speakers zijn. Kef heeft voor het ontwerp een zweefvliegtuig ontwerper aangetrokken.

De focus lag direct op de reductie van trillingen, want trilling verstoord de kwaliteit van het geluid. De subwoofers aan de zijkant van de luidspreker zijn constructief tot een eenheid gevormd waardoor ze geen trilling doorgeven naar de kast.

We hebben dit getest door een euro op de luidspreker te plaatsen en met maximaal vermogen gaf de euro geen kik. De speakers des te meer. Het geluid is waanzinnig!

Ook deze Kef Blade luidsprekers hebben de innovatieve Uni-Q® driver voor weergave van mid en hoog.

De kenner herkend hierin direct het karakteristieke KEF geluid en als je het voor eerst hoort zal je snel het Kef geluid herkennen in vergelijk tot andere merken luidsprekers. Je vind het mooi of je vind het niet mooi.

Kom naar onze showroom in Baarn om de Kef Blade te ervaren!

KEF Blade wit

KEF Blade

Details / Specificaties van de KEF Blade 

ONTWERP

Three-way bass reflex, single apparent source driver configuration

 

AFMETINGEN

1590 x 363 x 540 mm / 62.5 x 14.3 x 21.2 in.
(with plinth H x W x D)

 

GEWICHT

57.2 kg (126 lbs)

 

DRIVE-UNITS

Uni-Q driver array:
MF: 125mm (5in.)

Li-Mg-Al /LCP hybrid cone
HF: 25mm (1in.) Al dome

Bass units:
LF: 4 x 225mm (9in.) with force cancelling

 

FREQUENTIEBEREIK
28Hz – 45kHz (-6dB) free field
20Hz (-6dB) typical in room bass response

 

FREQUENTIEBEREIK
40Hz – 35kHz ±3dB (-6dB at 28Hz)

 

SCHEIDINGSFILTERFREQUENTIES
350Hz, 2.3kHz

 

VERSTERKEREISEN
50 – 400 W

 

GEVOELIGHEID
91dB (2.83V/1m)

 

HARMONISCHE VERVORMING
2nd & 3rd harmonics (90dB, 1m)
<0.5% 40Hz – 100kHz
<0.2% 200Hz – 10kHz

 

IMPEDANTIE
4 Ohms (min.3.2 Ohms)

 

MAXIMALE OUTPUT
117dB (peak sound pressure level at 1m with pink noise)

Single apparent source

Geluid uit een enkele bron is inherent duidelijk: de drivers van het midden- en het middenbereik van BLADE delen dezelfde as en de vier basdrivers zijn zo gemonteerd dat hun akoestische centers zich precies op dezelfde plek bevinden.
 
Deze enkele schijnbare bronconfiguratie maakt BLADE en BLADE TWO zo ongelooflijk coherent.
Discrete baskamers van de KEF Blade

Discrete kamers met basdrivers

De basdrivers van de KEF Blade zijn gemonteerd in discrete kamers. Dit verhoogt de frequentie van interne staande golven tot ver voorbij het cross-over punt en vermindert de behoefte aan dempingsmaterialen (wat de baskwaliteit kan schaden). In de zoektocht naar ultieme helderheid is neits over het hoofd gezien.

KEF Blade in een woonkamer interieur
KEF Blade in het zwart
KEF Blade in Showroom Aelivé

KEF Blade moet je echt ervaren in een showroom!

Het is vrijwel onmogelijk om online ook maar een klein beetje mee te geven, van wat er aan geluid uit deze charismatische KEF Blade komt. 

Het allerbeste wat KEF audio te bieden heeft moet je namelijk ervaren in een showroom.

Wanneer het product de ‘Lamborghini onder de audio producten’ als label meekrijgt, dan wil je die Lamborghini zien, aanraken ervaren. 

We nodigen u van harte uit in onze showroom in Soesterberg om deze luidsprekers uit de exclusieve Flagship-serie te komen ontdekken. 

 

 

Martijn van Buren eigenaar Aelive
Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.