KEF Q series

"
Aelive-Soesterberg-event
KEF Q series - Q950

Q950

KEF Q series - Q750

Q750

KEF Q series - Q550

Q550

KEF Q series - Q350

Q350

Technologie achter de Q-serie luidsprekers

Je bent thuis omringd door je favoriete muziekcollectie. Je sluit je ogen en laat jezelf onderdompelen in het geluid, maar er ontbreekt iets.

Het is niet zo helder, niet zo rijk als je weet dat het zou moeten of kunnen zijn. Dat is waar de Q-serie binnenkomt.

De Q-serie is het nieuwste juweeltje van de akoestische technologie en brengt het beste van de Reference en Blade reeksen naar een breder publiek.

Het biedt niet alleen een ongelooflijke waarde, maar het ontgrendelt ook details en diepte in alles waar je naar luistert. Je zult versteld staan van hoe de Q-serie je muziek tot leven brengt. Het is alsof je de opnamestudio binnenstapt en de artiesten hoort spelen alsof ze er zijn.

Het geluid is zo helder en rijk dat het voelt alsof je een persoonlijke ervaring hebt met elke noot. Dus, als je op zoek bent naar de perfecte manier om je muziekbeleving naar een hoger niveau te tillen, dan is de Q-serie de perfecte keuze.

Het is de belichaming van akoestische perfectie en een must-have voor elke echte hifi-liefhebber.

KEF Q series luidsprekers
KEF Q series - Q150

Q150

KEF Q series - Q650c

Q650c

Q250c

Q250c

Q50a

Q50a

Uni-Q geluid - KEF Q series

Uni-Q geluid

Beeld je het volgende in: je zit in je favoriete stoel, omringd door je geliefde hifi-apparatuur en je sluit je ogen. Je drukt op play en het eerste wat je hoort is een ongelooflijk helder geluid dat zich door de kamer verspreidt alsof je je in een concertzaal bevindt. Dit is het geluid van de KEF-luidsprekers met de ‘Uni-Q driver-array-technologie’.

Wat is Uni-Q?

Het is een innovatieve techniek waarbij de tweeter in het midden van de middentonen en basconus is geplaatst, waardoor het geluid afkomstig lijkt van één enkele puntbron. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde precisie en helderheid die je nog nooit eerder hebt gehoord.

Maar dat is nog niet alles. KEF heeft ook een ’tangerine’ waveguide over de tweeter geplaatst, waardoor het geluid nog nauwkeuriger wordt en een driedimensionaal karakter krijgt dat zich gelijkmatig door de kamer verspreidt. Het voelt alsof de artiesten zich recht voor je bevinden en hun muziek rechtstreeks je rechtstreeks in je hart raakt.

En laten we het niet vergeten, de ‘damped tweeter loading tube’. Dit kleine maar krachtige detail zorgt ervoor dat het geluid dat door de achterkant van de tweeter wordt geproduceerd tot een minimum wordt beperkt, waardoor de lagere hoge tonen veel beter presteren en de bas veel schoner klinkt. Het is de perfecte toevoeging aan deze geweldige luidsprekers.

Als je op zoek bent naar een ongeëvenaarde luisterervaring, dan is er maar één keuze: KEF-luidsprekers met de Uni-Q driver-array-technologie. Het is een investering die de moeite waard is voor elke echte hifi-liefhebber die op zoek is naar het ultieme geluid.

Q-serie speelt met gemak alle nuances van de basinstrumenten

Laten we teruggaan naar een tijd waarin muziek niet alleen iets was dat je beluisterde, maar iets dat je ervaarde. Een tijd waarin je jezelf onderdompelde in de klanken van de drums en bas en helemaal opging in de muziek. Voor de echte hifi-liefhebber is er nu de Q-Serie van KEF, ontworpen om zelfs de kleinste nuances van de basinstrumenten te kunnen weergeven.

Met een grotere rolrand en vernieuwde ophanging, leveren de KEF-drivers een ongekend heldere en strakke basweergave, zelfs op hoge volumes. Maar het gaat niet alleen om de bas, de middentonen zijn ook verbeterd dankzij een nieuwe conusstructuur en een verbeterde ‘Auxiliary Bass Radiator (ABR)’ met nieuwe surround- en achtervering, waardoor de baskwaliteit nog verder verbetert.

Het nieuwe systeemdesign is revolutionair en heeft als doel de belasting op de conus te verminderen, waardoor de helderheid en details worden vergroot en een schonere bas wordt geproduceerd. De Uni-Q driver wordt nu in zijn eigen, afgesloten behuizing geplaatst, waardoor de helderheid van de middentonen wordt verbeterd en een natuurlijkere overgang tussen de drivers mogelijk wordt gemaakt. Dit betekent dat de DC-blokkerende condensator uit het cross-over filter kan worden geëlimineerd en de muziek nog meer tot leven komt.

Met de Q-Serie van KEF ervaar je muziek zoals het bedoeld is, met elk detail tot in perfectie weergegeven. Laat je meevoeren door de klanken van de drums en bas en voel de muziek tot in je ziel.

Q-serie speelt met gemak alle nuances van de basinstrumenten - KEF Q series
Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.