NAIM NAC-N272Hij is er de Naim NAC-N272

De prijs wordt naar verwachting 4900.- euro en dat is minder dan iedereen verwachtte. Maar goed wat houdt de NAC-N272 in? Het is dus een streamer/voorversterker uit de stal van Naim die al sinds de 70-er jaren paradepaardjes voortbrengt. Zo ook de NAC-N272! Wanneer men hier een Naim eindversterker aan koppelt ontstaat een uitermate hoogwaardige multifunctionele stereo-installatie.

De nieuwe 272 is bedoeld om een compact en krachtig 2-box systeem te vormen met een Naim eindversterker zoals de NAP250. Geheel nieuw is de toepassing van DSD64 ondersteuning. DSD is een feature die steeds vaker door consumenten wordt gevraagd. Andere bijzondere kenmerken zijn de ingebouwde Klasse-A hoofdtelefoonversterker. De NAC-N272 is voorzien van een ingebouwde voeding, maar kan via een XP5 XS, XPS of 555PS voorzien worden van een upgrade. De NAC-N272 is dan ook zeer flexibel inzetbaar en een echt ‘meegroei’ audiocomponent.
Opbouw

De 272 is voorzien van een traditionele analoge opbouw zoals de Naim audio voorversterkers. Er is veel zorg besteed aan het scheiden van de digitale en analoge circuits. Hiervoor is gebruikt gemaakt van optische isolatie van chips. Ook hier is gebruik gemaakt van de krachtige SHARC DSP processor die verwerkt is in de NDS. De voordelen zijn Naim’s eigen audio buffering en filtertechniek en een eliminatie van jitter.

De volumebediening is direct afkomstig van de NAC-S1. Het zorgt voor een exacte bediening en ongekende performance. Net als in de SuperNait2 zijn alle DIN aansluiting met de hand gesoldeerd op het board en is het board zelf zwevend gemonteerd voor maximale ontkoppeling.

Andere kenmerken van de NAC-N272

Uiteraard kun je de meest recente technieken ook terugverwachten in de NAC-N272. Zo heeft hij net als de nieuwe Uniti modellen een Bluetooth aptX ingang en Spotify Connect ondersteuning. Optioneel is het mogelijk om te kiezen voor een FM/DAB+ radio, uiteraard is iRadio standaard. De voorversterker is voorzien van 3 analoge ingangen en 6 digitale ingangen!