KEF Reference

"
Aelive-Soesterberg-event

KEF Reference

De nieuwe KEF reference modellen hebben meer te bieden dat een verbluffende muziekweergave. Wie de oude reference modellen kan herinneren, ziet een enorme design verandering. Wij zijn er dol op in Nederland. In onze woonkamers bestaat meer weerstand tegen plompe luidsprekers met rondingen en tierelantijn. Indrukwekkend om te zien, maar veel vonden het monsters voor in een woonkamer.

KEF heeft hier echt goed op ingespeeld. het echte mooie zit in de briljante afwerking waarbij techniek, prestatie en design ingenieus samenkomen, zonder dat er een soort twijfelachtige miskleun ontstond. Het tegenovergestelde is het geval. Strakke vormen details waar andere fabrikanten nog wat van kunnen leren en een synergie in ontwerp en uitvoering die hoorbaar luisteraars naar andere belevingswerelden kan voeren.

Wat is er precies verbetert in geluid? Allereerst is er de nieuwe transparantie. De oudere Uni-Q konden een tikkeltje over fris klinken. Sommige noemen het zelfs schel als de opname niet al te zorgvuldig was gedaan. De nieuwe uni-Q die veel meer laat horen en het geluid veel sneller weg zet zorgt voor een aangename zachtheid die nog dichten bij de werkelijkheid komt, en dat is natuurlijk het ultieme doel die meer fabrikanten najagen KEF slaagt hierin met zijn Reference lijn die afhankelijk van het gekozen model:

  • 3499,-
  • 4999,-
  • 6999.- per stuk kosten.

Tja en dan moeten we toch vergelijkingen gaan maken met andere merken die in vergelijkbare prijsklassen niet deze geluidsbeelden neerzetten.

KEF Reference 3
KEF Reference 5

KEF Reference 3 & 5

KEF reference 3 is een echte topper met een zeer goede dekking van het laagfrequent en de nieuwe Uni-Q staat er niet alleen een super chique item te spelen, voor wie gaat voor de weergave en het vakmanschap en perfecte afwerking voor lief neemt, kan met zijn ogen dicht genieten van perfecte timing en plaatsing.

Alle stijlen van Jazz tot hard-rock komen fantastisch uit de verf. Het KEF principe dat het totale geluidsbeeld uit één punt de kamer in komt is zeer verdienstelijk voor een ontspannen avondje op de bank. TV uit muziek aan!

KEF reference 5 is alles wat hiervoor is genoemd, maar de forsere behuizing en de zwaarder hoogwaardige drive units zorgen voor meer controle in het laagfrequent waardoor het hel geluidsbeeld nog beter om zijn plaats valt niet zo zeer qua plaatsing, want dat doen de reference 1’s en reference 3’s ook perfect.

Het is meer de rust in het totale dynamische bereik. Reference 5 biedt als het ware een relaxtheid (niet bestaand woord, maar past voor wat we willen uitleggen die eigenlijk een KEF blade bezit.

Maar omdat een KEF Blade set meer dan 20.000 euro kost is de keuze voor een Reference 5 wellicht wat makkelijk.

In onze showroom staan de reference 3 en 5 beiden opgesteld, klaar om bezoekers te overtuigen van hun kunnen. Zeker te moeite waard om te overwegen.

KEF Reference
KEF Reference 4c
KEf reference 1
Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.