KEF Reference

De nieuwe KEF reference modellen hebben meer te bieden dat een verbluffende muziekweergave. Wie de oude reference modellen kan herinneren, ziet een enorme design verandering. Wij zijn er dol op in Nederland. In onze woonkamers bestaat meer weerstand tegen plompe luidsprekers met rondingen en tierelantijn. Indrukwekkend om te zien, maar veel vonden het monsters voor in een woonkamer.

KEF heeft hier echt goed op ingespeeld. het echte mooie zit in de briljante afwerking waarbij techniek, prestatie en design ingenieus samenkomen, zonder dat er een soort twijfelachtige miskleun ontstond. Het tegenovergestelde is het geval. Strakke vormen details waar andere fabrikanten nog wat van kunnen leren en een synergie in ontwerp en uitvoering die hoorbaar luisteraars naar andere belevingswerelden kan voeren.

Wat is er precies verbetert in geluid? Allereerst is er de nieuwe transparantie. De oudere Uni-Q konden een tikkeltje over fris klinken. Sommige noemen het zelfs schel als de opname niet al te zorgvuldig was gedaan. De nieuwe uni-Q die veel meer laat horen en het geluid veel sneller weg zet zorgt voor een aangename zachtheid die nog dichten bij de werkelijkheid komt, en dat is natuurlijk het ultieme doel die meer fabrikanten najagen KEF slaagt hierin met zijn Reference lijn die afhankelijk van het gekozen model:

  • 3499,-
  • 4999,-
  • 6999.- per stuk kosten.

Tja en dan moeten we toch vergelijkingen gaan maken met andere merken die in vergelijkbare prijsklassen niet deze geluidsbeelden neerzetten.

KEF Reference 3
KEF Reference 5

KEF Reference 3 & 5

KEF reference 3 is een echte topper met een zeer goede dekking van het laagfrequent en de nieuwe Uni-Q staat er niet alleen een super chique item te spelen, voor wie gaat voor de weergave en het vakmanschap en perfecte afwerking voor lief neemt, kan met zijn ogen dicht genieten van perfecte timing en plaatsing.

Alle stijlen van Jazz tot hard-rock komen fantastisch uit de verf. Het KEF principe dat het totale geluidsbeeld uit één punt de kamer in komt is zeer verdienstelijk voor een ontspannen avondje op de bank. TV uit muziek aan!

KEF reference 5 is alles wat hiervoor is genoemd, maar de forsere behuizing en de zwaarder hoogwaardige drive units zorgen voor meer controle in het laagfrequent waardoor het hel geluidsbeeld nog beter om zijn plaats valt niet zo zeer qua plaatsing, want dat doen de reference 1’s en reference 3’s ook perfect.

Het is meer de rust in het totale dynamische bereik. Reference 5 biedt als het ware een relaxtheid (niet bestaand woord, maar past voor wat we willen uitleggen die eigenlijk een KEF blade bezit.

Maar omdat een KEF Blade set meer dan 20.000 euro kost is de keuze voor een Reference 5 wellicht wat makkelijk.

In onze showroom staan de reference 3 en 5 beiden opgesteld, klaar om bezoekers te overtuigen van hun kunnen. Zeker te moeite waard om te overwegen.

KEF Reference
KEF Reference 4c
KEf reference 1