McIntosh

"
Aelive-Soesterberg-event

McIntosh audio: Zorgvuldig ontworpen en voortdurend verfijnd!

McIntosh is opgericht in 1949 en staat bekend om zijn  audiosystemen voor thuisgebruik die de ultieme ervaring op het gebied van muziek en film bieden.

McIntosh biedt producten aan voor tweekanaals stereogeluidssystemen en  thuisbioscopen met surroundgeluid en creeert hiermee de ultieme entertainmentervaring in uw eigen huis.

Hun iconische blauwe Wattmeter wordt wereldwijd erkend als een symbool voor hoogwaardige thuisaudio. Met een McIntosh-home stereosysteem of home cinema hebben luisteraars de mogelijkheid om hun eigen luxueuze audiobeleving te creëren – en hun muziek maximaal te beleven.

Sinds onze oprichting heeft McIntosh enkele van de belangrijkste momenten in de muziekgeschiedenis en de popcultuur aangedreven.

Van de inaugurele rede van president Lyndon Johnson tot Woodstock en de beroemde Grateful Dead “Wall of Sound”,

McIntosh dus is niet alleen getuige geweest van de geschiedenis, maar heeft deze ook zelf vorm gegeven.

McIntosh audio luidspreker
McIntosh audio

McIntosh Amplifiers

McIntosh audio voorversterkers

McIntosh voorversterkers

McIntosh audio geintegreerde versterkers

McIntosh geintegreerde versterkers

McIntosh audio receiver

McIntosh receivers

McIntosh HOME THEATER AUDIO - VIDEO PROCESSOREN

Home theater –

Audio/video processoren

McIntosh Lifestyle audio

McIntosh Speakers

McIntosh speakers

McIntosh Lifestyle

McIntosh platenspeler

McIntosh platenspelers

McIntosh audio

Eindversterker MC452

Het blijven toch machines die door fanatiekelingen worden gebouwd. Wij maken regelmatig het vergelijk met Amerikaanse Muscle cars. Beetje lomp maar toch wil je er ooit eentje hebben. En mannen, even onder ons: wees eerlijk, het design en afwerkingsniveau zijn top. Bij ons in de showroom kunt u luisteren naar de eindversterker MC452.

 

McIntosh MC601 versus Van Buren audio design Sylva

 

Tijdens de Home Cinema Experience een aantal ajaren geleden lieten we bezoekers nader kennis maken met het Amerikaanse McIntosh.

Normaal wordt een McIntosh MC601 gebruikt om joekels van luidsprekers aan te sturen. Wij gooiden het deze keer over een ‘subtielere’ boeg.

Het resultaat: we zien Sylva’s in actie die even pieken van 600 watt wegslikken!

Daaarmee hebben we twee dingen bewezen:

  • McIntosh houdt zijn krachten perfect in de tang
  • Van Buren is een echt voorbeeld van subtiele speakers met een grandioze performance (en incasseringsvermogen).

McIntosh hielp George Harrison zijn ‘sound’ te vinden (midden in de nacht)

Op een nacht kreeg een dealer van McIntosh een telefoontje van een vriend die werkte bij Apple Records, de platenmaatschappij van The Beatles. George Harrison verbleef samen met een groep vrienden in The Plaza Hotel in New York City en had dringend behoefte aan een enorme geluidsinstallatie voor zijn kamer.

De dealer, die al eerder zaken had gedaan met de leden van The Beatles, besloot om hem te helpen en leverde kort na middernacht een enorm systeem, aangedreven door McIntosh versterkers en voorversterkers. Harrison speelde het zo luid dat het straten verderop te horen was.

Ondanks dat hij uiteindelijk uit het hotel werd gegooid, wist hij toch de muziek te laten klinken zoals hij dat wilde.

Ook Brian Wilson, bandlid van The Beach Boys, heeft het unieke geluid voor hun album “Pet Sounds” gevonden met behulp van McIntosh. Dit album, uitgebracht in 1966, wordt beschouwd als het meesterwerk van Brian Wilson en wordt nog steeds bewonderd door veel muziekliefhebbers.

Rolling Stone beschreef het als “een album dat vooraanstaande muzikale figuren deed worstelen om zijn technische innovatie, lyrische diepgang en melodische genialiteit te evenaren.” Een halve eeuw later is het nog steeds de vraag of iemand daarin geslaagd is.

“Pet Sounds” is een volledig gerealiseerde artistieke visie die weinig te danken heeft aan trends en alles aan de ziel. Het is dan ook een grote eer dat een McIntosh MC240 buizenversterker heeft bijgedragen aan het vinden van het iconische geluid van dit meesterwerk.

The-Plaza-Hotel - New York
Martijn van Buren eigenaar Aelive Hifi & Smarthomes

Martijn van Buren

Eigenaar Aelivé HiFi & Smarthomes

Arnaud-Bos-projectadviseur aelive soesterberg

Arnaud Bos

Projectadviseur

Jaap Geraedts projectrealisatie & advies

Jaap Geraedts

Projectrealisatie & Advies

Sebastiaan-Boot projectrealisatie & advies

Sebastiaan Boot

Projectrealisatie & Advies

Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.