McIntosh audio: Zorgvuldig ontworpen en voortdurend verfijnd!

McIntosh is opgericht in 1949 en staat bekend om zijn  audiosystemen voor thuisgebruik die de ultieme ervaring op het gebied van muziek en film bieden.

McIntosh biedt producten aan voor tweekanaals stereogeluidssystemen en  thuisbioscopen met surroundgeluid en creeert hiermee de ultieme entertainmentervaring in uw eigen huis.

Hun iconische blauwe Wattmeter wordt wereldwijd erkend als een symbool voor hoogwaardige thuisaudio. Met een McIntosh-home stereosysteem of home cinema hebben luisteraars de mogelijkheid om hun eigen luxueuze audiobeleving te creëren – en hun muziek maximaal te beleven.

Sinds onze oprichting heeft McIntosh enkele van de belangrijkste momenten in de muziekgeschiedenis en de popcultuur aangedreven.

Van de inaugurele rede van president Lyndon Johnson tot Woodstock en de beroemde Grateful Dead “Wall of Sound”,

McIntosh dus is niet alleen getuige geweest van de geschiedenis, maar heeft deze ook zelf vorm gegeven.

McIntosh audio luidspreker
McIntosh audio

McIntosh Amplifiers

McIntosh audio voorversterkers

McIntosh voorversterkers

McIntosh audio geintegreerde versterkers

McIntosh geintegreerde versterkers

McIntosh audio receiver

McIntosh receivers

McIntosh HOME THEATER AUDIO - VIDEO PROCESSOREN

Home theater –

Audio/video processoren

McIntosh Lifestyle audio

McIntosh Speakers

McIntosh speakers

McIntosh Lifestyle

McIntosh platenspeler

McIntosh platenspelers

McIntosh audio

Eindversterker MC452

Het blijven toch machines die door fanatiekelingen worden gebouwd. Wij maken regelmatig het vergelijk met Amerikaanse Muscle cars. Beetje lomp maar toch wil je er ooit eentje hebben. En mannen, even onder ons: wees eerlijk, het design en afwerkingsniveau zijn top. Bij ons in de showroom kunt u luisteren naar de eindversterker MC452.

 

McIntosh MC601 versus Van Buren audio design Sylva

 

Tijdens de Home Cinema Experience een aantal ajaren geleden lieten we bezoekers nader kennis maken met het Amerikaanse McIntosh.

Normaal wordt een McIntosh MC601 gebruikt om joekels van luidsprekers aan te sturen. Wij gooiden het deze keer over een ‘subtielere’ boeg.

Het resultaat: we zien Sylva’s in actie die even pieken van 600 watt wegslikken!

Daaarmee hebben we twee dingen bewezen:

  • McIntosh houdt zijn krachten perfect in de tang
  • Van Buren is een echt voorbeeld van subtiele speakers met een grandioze performance (en incasseringsvermogen).

McIntosh hielp George Harrison zijn ‘sound’ te vinden (midden in de nacht)

Op een nacht kreeg een dealer van McIntosh een telefoontje van een vriend die werkte bij Apple Records, de platenmaatschappij van The Beatles. George Harrison verbleef samen met een groep vrienden in The Plaza Hotel in New York City en had dringend behoefte aan een enorme geluidsinstallatie voor zijn kamer.

De dealer, die al eerder zaken had gedaan met de leden van The Beatles, besloot om hem te helpen en leverde kort na middernacht een enorm systeem, aangedreven door McIntosh versterkers en voorversterkers. Harrison speelde het zo luid dat het straten verderop te horen was.

Ondanks dat hij uiteindelijk uit het hotel werd gegooid, wist hij toch de muziek te laten klinken zoals hij dat wilde.

Ook Brian Wilson, bandlid van The Beach Boys, heeft het unieke geluid voor hun album “Pet Sounds” gevonden met behulp van McIntosh. Dit album, uitgebracht in 1966, wordt beschouwd als het meesterwerk van Brian Wilson en wordt nog steeds bewonderd door veel muziekliefhebbers.

Rolling Stone beschreef het als “een album dat vooraanstaande muzikale figuren deed worstelen om zijn technische innovatie, lyrische diepgang en melodische genialiteit te evenaren.” Een halve eeuw later is het nog steeds de vraag of iemand daarin geslaagd is.

“Pet Sounds” is een volledig gerealiseerde artistieke visie die weinig te danken heeft aan trends en alles aan de ziel. Het is dan ook een grote eer dat een McIntosh MC240 buizenversterker heeft bijgedragen aan het vinden van het iconische geluid van dit meesterwerk.

The-Plaza-Hotel - New York
Martijn van Buren eigenaar Aelive Hifi & Smarthomes

Martijn van Buren

Eigenaar Aelivé HiFi & Smarthomes

Arnaud-Bos-projectadviseur aelive soesterberg

Arnaud Bos

Projectadviseur

Jaap Geraedts projectrealisatie & advies

Jaap Geraedts

Projectrealisatie & Advies

Sebastiaan-Boot projectrealisatie & advies

Sebastiaan Boot

Projectrealisatie & Advies