Yamaha MusicCast VINYL 500: de volledig netwerk-ready en met Multiroom compatibele platenspeler

Rellingen, 31 augustus 2018 – Vinyl doet de vonk weer overslaan: met de presentatie van de MusicCast VINYL 500 op de IFA 2018 verbindt Yamaha zijn jarenlange traditie als producent van legendarische hifi-producten met pioniersgeest bij de ontwikkeling van baanbrekende technologieën.

De wereldwijd eerste volledig netwerk-ready en volledig met Multiroom compatibele platenspeler richt zich op vinylliefhebbers en mensen die vinyl net hebben ontdekt. De ongekend levendige klank van het roterende zwarte goud is dankzij MusicCast in elke ruimte te horen. Als manusje van alles brengt de MusicCast VINYL 500 niet alleen het geluid van je platen het thuisnetwerk binnen, maar komt de wereld van streaming en

Multiroom ook voor bestaande hifi-systemen binnen handbereik: dankzij integratie van alle gangbare streamingaanbieders en Apple Airplay en Bluetooth kan het systeem moderne muziekbronnen even zuiver afspelen als vinyl.

Uit liefde voor vinyl: een nieuwe draai aan oude platen

Yamaha kan terugkijken op een lange, succesvolle hifi-traditie en maakt al decennialang indruk met voortreffelijke platenspelers. Deze liefde voor de langspeelplaat wordt met de baanbrekende comeback op de IFA van dit jaar in het zonnetje gezet. Maar ook innovatie is bij Yamaha diep verankerd.

Daarom geeft de MusicCast VINYL 500 een nieuwe draai aan de goede oude langspeelplaat: oorstrelend analoog geluid wordt gecombineerd met de zo goed als grenzeloze mogelijkheden van het Yamaha MusicCast Multiroom-systeem. Zo bedient de voortreffelijke phonotechniek het hele huis: met de pareltjes uit de eigen platencollectie, of, heel modern, met streamingdiensten, internetradio, of muziek van de computer of NAS data opslag.

 

Traditie ontmoet moderne tijd: langspeelplaten draadloos in het hele huis beluisteren

De tijd dat kluwen kabels je huis domineerden, is voorbij. Met de MusicCast VINYL 500 loodst Yamaha de langspeelplaat het draadloze tijdperk binnen. Zo kun je de platenspeler gewoon neerzetten waar hij het beste tot zijn recht komt en het prettigst te bedienen is. Dankzij MusicCast wordt het geluid van je favoriete groef aan elk compatibel apparaat overgedragen en kan het in het hele huis worden beluisterd: volledig draadloos, volledig ongecompliceerd.

Maar er komt nog lang geen einde aan de voordelen van de moderne muziektechniek: als wereldwijd eerste volledig netwerk-ready en volledig met Multiroom compatibele platenspeler ondersteunt de MusicCast VINYL 500 streamingaanbieders als Spotify en Tidal, en verschillende draadloze overdrachtstandaarden. Daarmee loodst het systeem als entertainmentcentrale ook bestaande hifi-systemen de wereld van de draadloze muziekontvangst binnen.

De bediening gaat zeer eenvoudig via de MusicCast-app voor iOS en Android en dankzij de integratie van Amazon Alexa is een comfortabele besturing via spraakopdrachten mogelijk.

Phonotechniek tot in de puntjes

Langspeelplaten beleven en (her-)ontdekken: onvervalst en zonder concessies. De Yamaha MusicCast VINYL 500 is een liefdesverklaring aan de roterende plaat en richt zich op liefhebbers, beginners (met en zonder ervaring) en (her-)ontdekkers. Hoogwaardig, tijdloos design gecombineerd met een betrouwbaar phonomechaniek: de rechte toonarm zorgt voor maximale zuiverheid en dankzij de motor met riemaandrijving wordt door trillingen veroorzaakte ruis tot een minimum beperkt.

Of je nu je bestaande platencollectie opnieuw wilt laten schitteren of een nieuwe passie wilt aanboren, de MusicCast VINYL 500 nodigt er altijd toe uit muziek in alle rust te beleven en er met volle teugen van te genieten. Het is tijd om een plaat uit de hoes te halen, achterover te leunen en simpelweg naar je favoriete muziek te luisteren!