Linn audio

"
Aelive-Soesterberg-event
Linn platenspeler

Linn platenspelers

Linn netwerk muziekspeler

Linn netwerk muziekspelers

Linn series 5 aubergine

Linn luidsprekers

Linn Klimax Solo voorkant

Linn eindversterkers

Linn Audio

Linn is legendarisch en top klasse. Linn bouwt als één van de weinigen een complete range aan audio-apparatuur: van streamers tot luidsprekers en alles wat er tussen zit.

Van alle audio-technieken hebben de heren (en dames) van Linn kaas gegeten of op z’n Schots gezegd: Whisky gedronken.

En dit is een understatement, want de research en development afdeling van Linn is alom bekend om de uitvindingen van technieken die een natuurgetrouwe weergave bevorderen.  

Denk aan: Dynamik-, Exakt-, Space Optimisation-, Katalysttechnologie.

De kwaliteitsklassen van Linn

Linn-Systemen zijn onderverdeeld in vier kwaliteitsklassen: Linn Majik DSM (zeer goed), Linn Selekt (nog beter), Linn Akurate (extreem goed) en Linn Klimax (beter bestaat niet). In onze showroom tonen wij alle klassen, klaar om mee aan de slag te gaan.

Voordat we meer vertellen over de klassen is het belangrijk voor u om te weten dat alle klassen over dezelfde functionaliteit beschikken. Dat wil zeggen met bijvoorbeeld een Majik DSM kunt u precies dezelfde dingen doen als met een Klimax Exakt DSM. Alleen de kwaliteit verschilt. En last but not least; er is natuurlijk, los van alle digitale high tech spullen, de ouwe gouwe  Linn LP12 platenspeler.

Dit is het eerste product dat Linn ooit bouwde en nog steeds een boegbeeld van accuratesse en innovatie vormt. Ook de nieuwste versie van de LP12 staat opgesteld in onze showroom. 

Linn technologieën

‘Linn Space Optimization’

Space Optimization maakt gebruik van geavanceerde akoestische modellering, om een ​​compleet beeld te krijgen van hoe de luidsprekers en de ruimte samenwerken.

Hierdoor kan Space Optimization het geluid dat wordt gehoord, beïnvloeden.

Het identificeert nauwkeurig frequenties die kunstmatig vervormd worden door de omgeving, en vermindert hun energie.

Hierdoor kan het bepaalde tonen in de muziek onthullen die anders verborgen zouden blijven.

Alle Linn-systemen hebben Space Optimization ingebouwd en het is een gratis software-upgrade voor alle Linn DS-bezitters.

 

‘Katalyst DAC Architecture’

Is een Linn-techniek die als doorbraak wordt gezien in de audio wereld.

Het is de Katalyst techniek die ervoor zorgt dat digitale media op een zo natuurgetrouwe wijze wordt aangeboden aan de luisteraar.

De truc zit in het DA-proces; het omzetten van digitale informatie naar analoge en dus uiteindelijk hoorbare muziek.

Katalyst is zo intelligent dat het kan voorspellen waar in het da-proces fouten gaan ontstaan.

Dit wordt op voorhand gecorrigeerd waardoor tonen die anders zouden wegvallen de ruimte krijgen.

Katalyst is een van de mooiste vindingen die Linn in haar rijke geschiedenis heeft gedaan.

De techniek is niet op alle modellen standaard ingebouwd.

Vandaar dat wij altijd het advies geven om Katalyst te overwegen. In de Akurate- en Klimax-serie is Katalyst wel standaard.

met toepassing van Katalyst DAC Architecture techniek

Linn Exakt technologie

Als je naar een Linn systeem luistert, valt het op hoe natuurlijk het klinkt. Het is alsof u luistert naar de echte muzikanten. Alsof ze recht voor u staan.

Het meest natuurlijke geluid dat beschikbaar is, kan alleen worden bereikt met een perfecte timing.

Wanneer u een instrument live hoort spelen, komen de elementen waaruit elke noot is opgebouwd – op hetzelfde moment bij uw oor aan.

Klinkt eenvoudig, maar het is een feit dat geen enkel luidsprekersysteem deze elementen ooit nauwkeurig heeft kunnen synchroniseren: tot nu toe!

Linn audio systemen zijn voorzien van Exakt-technologie, die zorgt voor de perfecte tijdsaliniëring van elk deel van elke noot, zodat u nu kunt genieten van hetzelfde natuurlijke geluid dat is opgenomen door de artiest.

 

Linn Organik DAC

Met Organik DAC aan boord, zet de Klimax DSM een nieuwe standaard in muziekstreaming voor de ultieme muzikale ervaring.

Klimax Organik staat voor beleving zonder compromissen.

De volledig in eigen huis geproduceerde Linn DAC combineert de kracht van de nieuwste generatie (FPGA) chips met een discrete conversie van digitale informatie naar geluid en dus muziek in zijn puurste vorm.

Door deze nieuwe Linn-Organik-Techniek toe te passen is Linn instaan elke fase van het omzettingsproces van digitaal naar analoog perfect te controleren.

Dit leidt tot kwaliteitstoename. Linn Klimax Organik biedt namelijk aanzienlijk minder ruis en vervorming en biedt een gemakkelijk aan te tonen en dus significante verbetering in prestaties. En waarom vinden we dit nu zoooo belangrijk? Omdat Linn Klimax staat voor het allerbeste ter wereld.

Linn projecten uitgevoerd door Aelivé

Maak kennis met de specialisten van Aelivé HiFi & Smarthomes 

Martijn van Buren eigenaar Aelive Hifi & Smarthomes

Martijn van Buren

Eigenaar Aelivé HiFi & Smarthomes

Arnaud-Bos-projectadviseur aelive soesterberg

Arnaud Bos

Projectadviseur

Jaap Geraedts projectrealisatie & advies

Jaap Geraedts

Projectrealisatie & Advies

Sebastiaan-Boot projectrealisatie & advies

Sebastiaan Boot

Projectrealisatie & Advies

Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.