De nieuwe generatie Klimax DSM; Een HiFi revolutie!

Vijf decennia geleden ontketenden ze een hifi-revolutie met de Sondek LP12. In 2007 deed Linn het opnieuw met de baanbrekende Klimax DS – de eerste digitale muziekstreamer met voor die tijd de beste prestaties.

Nu zetten ze een nieuwe standaard.

De nieuwe Klimax DSM komt het dichtst bij streaming audio perfectie.  Linn heeft elk technisch element van muziekreproductie benaderd met dezelfde aandacht voor detail als een juweelspecialist een diamant slijpt.

Het hele digitale en analoge deel is binnenstebuiten gekeerd om er zeker van te zijn dat de nieuwe Klimax DSM geoptimaliseerd is voor de beste prestaties in elk opzicht. Kortom dit is de nieuwe Bugatti in hi-fi land.

 Een uitgelezen, op maat ontworpen behuizing biedt akoestische isolatie samen met visuele en tastbare luxe. Het fraaie uiterlijk omhult het kloppend hart van Klimax DSM en zijn meest kritische component, Organik DAC – de baanbrekende en volledig door Linn ontwikkelde DA-converter (digitaal naar analoge omzetter.)

 

Klimax DSM_2021_Silver_MediaRoom_Closeup_

‘Organik’ het kloppend hart van de nieuwe Klimax DSM

Het kloppend hart van de nieuwe Klimax DSM is Organik, de baanbrekende en volledig door Linn ontwikkelde DA-Converter. Met Organik DAC aan boord, zet de Klimax DSM een nieuwe standaard in muziekstreaming voor de ultieme muzikale ervaring.

Klimax Organik staat voor beleving zonder compromissen.

De volledig in eigen huis geproduceerde Linn DAC combineert de kracht van de nieuwste generatie (FPGA) chips met een discrete conversie van digitale informatie naar geluid en dus muziek in zijn puurste vorm. Door deze nieuwe Linn-Organik-Techniek toe te passen is Linn instaan elke fase van het omzettingsproces van digitaal naar analoog perfect te controleren.

Dit leidt tot kwaliteitstoename. Linn Klimax Organik biedt namelijk aanzienlijk minder ruis en vervorming en biedt een gemakkelijk aan te tonen en dus significante verbetering in prestaties. En waarom vinden we dit nu zoooo belangrijk? Omdat Linn Klimax staat voor het allerbeste ter wereld.

Door beleving van de kleinste details biedt Linn onze clientèle een nog nauwere emotionele band met de oudste kunstvorm die de mensheid rijk is: Muziek!

Extreme techniek & ontwerp

Elk aspect van de exclusieve, op maat ontworpen Linn Klimax, speelt een cruciale rol in het behoud van de originele muzikale details. Dit heeft Linn weten te combineren met een waanzinnige “look and feel”. Dit vraagt om “extreme engineering”. De Linn Klimax is dan ook het liefdeskind van extreme engineering en extreme designing.

Een Klimax wordt vervaardigd uit massief, speciaal aluminium. Het opvallende ontwerp heeft de frisse nieuwe Linn-look met behoud van de kenmerkende en geliefde massieve Klimax-gevoel.

De prachtige wijzerplaat, ontworpen voor Klimax DSM is een teken van trots, een zichtbare weerspiegeling van de aandacht voor detail en ongelooflijke techniek die binnenin die buitengewone behuizing ligt.

Een mooie Line-up voor iedere muziekliefhebber en elke portemonnee

Deze generatie Klimax DSM maakt de familie line-up van Klimax DSM, Selekt DSM en Majik DSMcompleet. 

Met deze productlijnen bieden we voor verschillende soorten klanten altijd het hoogst haalbare voor de beschikbare budgetten.

Maar binnen het kader van “baas boven baas” is er één productlijn die de aanvoerder moet zijn. En met zijn opvallende looks en extreme kwaliteit mag duidelijk zijn dat de Linn Klimax aan de top van ons assortiment staat.

Klimax DSM_2021_Silver_MediaRoom
Klimax_DSM_2021_Internal_CircuitBoard_OrganikDAC_LogoCU
Klimax_DSM_2021_Silver_Drama_Landscape
Klimax DSM_2021_Black_Den_Closeup
Gilad tiefenbrun

Managing Director , Linn

“Het is 13 jaar geleden dat we ’s werelds eerste high-end digitale streamer lanceerden. Destijds was er niets vergelijkbaars op de markt, en slechts weinigen wisten zelfs wat streaming was. Fast forward naar 2021 en streaming is de norm, met streamers die een gevestigde categorie in de hi-fi markt. Ook Linn heeft een grote stap voorwaarts gezet. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in mensen, vaardigheden en productiecapaciteit, en nu is het tijd om dat alles samen te brengen om een nieuw vlaggenschip streaming product te creëren dat de wereld meer zal schokken en verrassen dan Klimax DS deed in 2007.

De volgende generatie Klimax DSM biedt een enorme kans voor ons allemaal. Samen zullen we het tot het meest begeerde product in de hi-fi industrie te maken.”