Piega Switzerland: “Expect More!”

Als connaisseur zijn wij al jaren enthousiast ambassadeur van Piega Switzerland. We kennen het merk dan ook van binnen en van buiten.

Ons periodieke bezoek aan de fabriek in Horgen (Zwitserland) levert altijd weer die bevestiging dat Zwitsers kwaliteitsbelevers zijn.

Piega gooit wereldwijd tot op de dag van vandaag hoge ogen met de uitvinding van de ribbon tweeter. Deze uitvinding zag officieel in 1987 het levenslicht met de introductie van de modellen die luisterden naar de namen:

  • Arlecchino
  • Romeo
  • Cappricio
  • Arabelle
  • Electra

Sinds deze eerste reeks luidsprekers is de Ribbon tweeter nog verder ontwikkeld en zijn ze anno nu in nagenoeg alle Piega’s terug te vinden. Mede hierdoor leveren Piega’s dat verbluffend ruimtelijke en rustige geluid waar je iedere dag blij van wordt.

 

 

PIEGA MLS3 zwart
Medewerker van Piega Switzerland werkt aan Piega luidspreker

Grondige inspectie van ieder onderdeel van de Piega

Alle onderdelen die men toepast worden gronding geïnspecteerd en getest. In die zin kunnen we Piega plaatsen in een rijtje van bekende fabrikanten als Rolls Royce, Rolex of De Sede.

Als een apparaat goed moet presteren dan moeten alle onderdelen in essentie goed zijn. Deze eenvoudige stelling, leidt er in de praktijk toe dat iedere medewerker van begin tot het eind heel kritisch moet kijken naar alle facetten van de productie; van werkwijze tot individuele onderdelen.

Het gevolg is dat alleen luidsprekers van onbesproken kwaliteit de fabriek verlaten.

Piega Switzerland kent prachtige productielijnen

Omdat wij grote aantallen Piega’s mogen leveren aan onze clientèle weten we wat de drijfveer is om voor dit merk te kiezen. De slanke ontwerpen  sluiten perfect aan bij behoeftes op diverse niveaus.

Zo kunnen klanten die voor een degelijke elegante oplossing gaan, kiezen uit prachtige productlijnen, zoals:

De Tmicro serie is voor iedereen bereikbaar en behoort klankmatig tot de top in zijn segment. Naast de Classic lijn van een vergelijkbare prijsklasse als de Tmicro, laten we zeggen, vinden we voor diegene die voor de intensere luisterervaringen gaat de Premium en Coax lijn. En om als merk te laten zien dat je in staat bent om het neusje van de zalm te produceren is er voor de liefhebber: De Master One.

Piega Coax Serie

De luidsprekers van de Coax-serie kunnen elk muziekstuk met ongelooflijke precisie en snelheid afspelen. De gelijktijdige overdracht van alle hoge en middenfrequenties zorgt voor een helder, natuurlijk en perfect geluid.

De Coax Serie is met de hand gemaakt en geproduceerd met maximale precisie. Geen enkele luidspreker verlaat de productie voordat ze getest en afgesteld zijn.

De huidige Coax-Serie, die zowel de Coax 311-plankenluidsprekers als de twee Coax 511- en Coax 711-standaardboxen met een hoogte van ruim een meter omvat, vertegenwoordigt al de tweede generatie van de Coax-luidsprekers.

De bovengenoemde luidsprekers van Piega hebben een stijlvolle en elegante uitstraling. De nieuwste Coax serie is tevens voorzien van de ‘Tension Improve Module’ (TIM).

Deze modules houden de hele kast onder een gecontroleerde spanning, waardoor zelfs de kleinste kasttrillingen worden onderdrukt.

Eventuele resterende micro-resonanties worden volledig geëlimineerd met nieuwe visco-elastische, dempende folies.

Wilt u meer te weten komen over de Piega luidsprekers? Kom de Piega beluisteren in onze showroom.

PIEGA luidspreker