Piega Switzerland

"
Aelive-Soesterberg-event

Piega Switzerland: “Expect More!”

Als connaisseur zijn wij al jaren enthousiast ambassadeur van Piega Switzerland. We kennen het merk dan ook van binnen en van buiten.

Ons periodieke bezoek aan de fabriek in Horgen (Zwitserland) levert altijd weer die bevestiging dat Zwitsers kwaliteitsbelevers zijn.

Piega gooit wereldwijd tot op de dag van vandaag hoge ogen met de uitvinding van de ribbon tweeter. Deze uitvinding zag officieel in 1987 het levenslicht met de introductie van de modellen die luisterden naar de namen:

  • Arlecchino
  • Romeo
  • Cappricio
  • Arabelle
  • Electra

Sinds deze eerste reeks luidsprekers is de Ribbon tweeter nog verder ontwikkeld en zijn ze anno nu in nagenoeg alle Piega’s terug te vinden. Mede hierdoor leveren Piega’s dat verbluffend ruimtelijke en rustige geluid waar je iedere dag blij van wordt.

 

 

PIEGA MLS3 zwart
Medewerker van Piega Switzerland werkt aan Piega luidspreker

Grondige inspectie van ieder onderdeel van de Piega

Alle onderdelen die men toepast worden gronding geïnspecteerd en getest. In die zin kunnen we Piega plaatsen in een rijtje van bekende fabrikanten als Rolls Royce, Rolex of De Sede.

Als een apparaat goed moet presteren dan moeten alle onderdelen in essentie goed zijn. Deze eenvoudige stelling, leidt er in de praktijk toe dat iedere medewerker van begin tot het eind heel kritisch moet kijken naar alle facetten van de productie; van werkwijze tot individuele onderdelen.

Het gevolg is dat alleen luidsprekers van onbesproken kwaliteit de fabriek verlaten.

Piega Switzerland kent prachtige productielijnen

Omdat wij grote aantallen Piega’s mogen leveren aan onze clientèle weten we wat de drijfveer is om voor dit merk te kiezen. De slanke ontwerpen  sluiten perfect aan bij behoeftes op diverse niveaus.

Zo kunnen klanten die voor een degelijke elegante oplossing gaan, kiezen uit prachtige productlijnen, zoals:

De Tmicro serie is voor iedereen bereikbaar en behoort klankmatig tot de top in zijn segment. Naast de Classic lijn van een vergelijkbare prijsklasse als de Tmicro, laten we zeggen, vinden we voor diegene die voor de intensere luisterervaringen gaat de Premium en Coax lijn. En om als merk te laten zien dat je in staat bent om het neusje van de zalm te produceren is er voor de liefhebber: De Master One.

Piega Coax Serie

De luidsprekers van de Coax-serie kunnen elk muziekstuk met ongelooflijke precisie en snelheid afspelen. De gelijktijdige overdracht van alle hoge en middenfrequenties zorgt voor een helder, natuurlijk en perfect geluid.

De Coax Serie is met de hand gemaakt en geproduceerd met maximale precisie. Geen enkele luidspreker verlaat de productie voordat ze getest en afgesteld zijn.

De huidige Coax-Serie, die zowel de Coax 311-plankenluidsprekers als de twee Coax 511- en Coax 711-standaardboxen met een hoogte van ruim een meter omvat, vertegenwoordigt al de tweede generatie van de Coax-luidsprekers.

De bovengenoemde luidsprekers van Piega hebben een stijlvolle en elegante uitstraling. De nieuwste Coax serie is tevens voorzien van de ‘Tension Improve Module’ (TIM).

Deze modules houden de hele kast onder een gecontroleerde spanning, waardoor zelfs de kleinste kasttrillingen worden onderdrukt.

Eventuele resterende micro-resonanties worden volledig geëlimineerd met nieuwe visco-elastische, dempende folies.

Wilt u meer te weten komen over de Piega luidsprekers? Kom de Piega beluisteren in onze showroom.

PIEGA luidspreker
Beste Aelive team, Nu bijna een maand geleden is door jullie onze Linn Majik dsm vervangen door de Linn Akurate dsm met Akurate versterker. Al meteen bleek de overtreffende trap in geluidsbeleving. Het veel heldere en krachtigere geluid met veel meer detail doet ons dagelijks opnieuw verbazen. De realistische beleving van het geluid uit de Sylva luidsprekers is heel puur. Thuis maak ik steeds de opmerking dat je in plaats van een beter gehoorapparaat beter een goede Linn installatie kunt aanschaffen. Straks roep ik dat natuurlijk ook buiten de deur. Jullie begrijpen dat we heel erg blij zijn dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Dank daarvoor! Mer vriendelijk groet, Jan en Marina Kolk
Jan Kolk
Jan Kolk
26/02/2021
Dikke aanrader!!! Zeer goed geholpen door Martijn, duidelijke uitleg en ruim de tijd genomen om de diverse mogelijkheden te bekijken/beluisteren. Eerst de Kef R5 speakers aangeschaft welke perfect zijn aangesloten door Jaap. Vervolgens nog terug gegaan voor een centerspeaker en uiteindelijk met een dikke Yamaha en Linn versterker de koop bezegeld. Jaap heeft alles top geinstalleerd. Voorlopig ben ik even klaar met aanschaffen maar kom zeker hier terug. Mannen ontzettend bedankt voor jullie inzet!
chris van leeuwen
chris van leeuwen
23/10/2020
Goed gelopen voor domotica
allard van der kamp
allard van der kamp
15/07/2020
Altijd fijn om met gelijkgestemden (lees: audiofielen) over hifi apparatuur te praten! Mooie Linn speakers aangeschaft met bijgehorende kabels, die mijn set een machtige upgrade hebben gegeven. Mooi!
Michiel ten Kate
Michiel ten Kate
30/06/2020
Fijn contact gehad. Service en beleefdheid staat op nummer 1 en heb goed advies gekregen.
Roy Mahler
Roy Mahler
26/05/2020
Wat een heerlijk oord om rondgeleid te worden. Ingewijd in de mogelijkheden van veredeld geluid al dan niet in combinatie met het ultieme filmgenot. Het aangename is vooral de afstemming op de wens(en) van jou als klant. Even een start met goede cappuccino dat met smaak toebereid is. Daarna de tour, die ik een ieder kan aanraden. Complimenten zijn hier duidelijk op zijn plaats. Hierbij dus. Een kleine indruk..zie de foto's.
Ruud Hamelinck
Ruud Hamelinck
09/05/2020
Goeie service! Heb hier mijn streamer met amp en speakers met sub gekocht. Bevalt er goed! Met dank aan de inspanningen en meedenken van Martijn van Buren
Bas van Oort
Bas van Oort
29/10/2017
Linn_Series 3_naast de tv

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.